Изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск продаде дялове за около $5 милиарда в

...
Изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск продаде дялове за около $5 милиарда в
Коментари Харесай

Илон Мъск продаде дялове за $5 млрд. в Tesla след анкета в Twitter |

Изпълнителният шеф на Tesla Илон Мъск продаде дялове за около $5 милиарда в компанията, производител на електрически коли, оповестява Би Би Си. Това се случва няколко дни, откакто той пусна анкета измежду 63-те си милиона последователи в обществената мрежа Twitter, в която ги попита дали да продаде 10% от дяловете си в Tesla. Анкетата притегли 3,5 млн. дали своят вот, близо 58% от които дадоха отговор с " да ".

Much is made lately of unrealized gains being a means of tax avoidance, so I propose selling 10% of my Tesla stock.

Do you support this?
— Elon Musk (@elonmusk)

Акциите на компанията паднаха с към 16% през двата дни след публикуването на анкетата в събота, преди да стартират да се стабилизират в сряда.

Tesla е най-скъпия авто производител, оценката му на фондовия пазар надвишава 1 трилион $.

Тръстът на Мъск към този момент продаде близо 3.6 милиона акции в Tesla, които са на стойност към $4 милиарда Той продаде в допълнение и 934 000 акции за към $1.1 милиарда.

Документацията демонстрира, че продажбата на към една пета от акциите е основана на авансово направен проект от месец септември, дълго преди Мъск да анонсира в обществената мрежа възможната продажба. Регулаторните документи демонстрират също, че продажбата на останалата част от акциите не е била планувана.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР